boxing

Forum Home Boxing Forum European British Classic Twitter MMA Facebook Training
Go Back   Boxing News 24 Forum > Boxing > European Boxing Forum


Reply
 
Thread Tools
Old 06-07-2010, 02:52 PM   #16
-Diablo-
Guest
 
Posts: n/a
vCash:
Default Re: eROU - Boxul Romānesc/Romanian Boxing - eROU

Whens the Shark coming back?
 Top
Reply With Quote
Old 06-07-2010, 02:56 PM   #17
Dece Bal
Belt holder
ESB Addict
 
Join Date: Mar 2010
Location: Deees-truuuc-tiooon!!!
Posts: 1,775
vCash: 75
Default Re: eROU - Boxul Romānesc/Romanian Boxing - eROU

Quote:
Originally Posted by -Diablo- View Post
Whens the Shark coming back?
He's had hand surgery and it will take a long time for him to heal. I've heard autumn at the earliest.
Dece Bal is offline  Top
Reply With Quote
Old 06-07-2010, 03:07 PM   #18
-Diablo-
Guest
 
Posts: n/a
vCash:
Default Re: eROU - Boxul Romānesc/Romanian Boxing - eROU

Quote:
Originally Posted by Dece Bal View Post
He's had hand surgery and it will take a long time for him to heal. I've heard autumn at the earliest.
i see

any possible opponents? venues? maybe a fight in Canada...
 Top
Reply With Quote
Sponsored Links


Old 06-07-2010, 03:10 PM   #19
Dece Bal
Belt holder
ESB Addict
 
Join Date: Mar 2010
Location: Deees-truuuc-tiooon!!!
Posts: 1,775
vCash: 75
Default Re: eROU - Boxul Romānesc/Romanian Boxing - eROU

Quote:
Originally Posted by -Diablo- View Post
i see

any possible opponents? venues? maybe a fight in Canada...
Don't know. Probably a tune-up in Canada.
Dece Bal is offline  Top
Reply With Quote
Old 06-10-2010, 05:24 AM   #20
Orbete
Contender
ESB Senior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 679
vCash: 500
Default Re: eROU - Boxul Romānesc/Romanian Boxing - eROU

Un articol interesant cu Bute de pe site-ul Ziarul National:

LUCIAN BUTE: “Un meci de box e un lucru care ar trebui să placă unei femei”

“Caracterul şi omul īn sine dau nota de eleganţă.”
“Dacă eşti un simplu sac de box, nu rezişti 12 runde īn ring.”
“Boxul e o artă īn care nu contează muşchii ci inteligenţa.”

Ne-am īntīlnit īntr-o dimineaţă, la Café Louis. Tīnărul filiform care a apărut īn pas alert nu părea deloc fiorosul campion mondial la box care a cīştigat 26 de meciuri din 26, dintre care 21 prin KO. Lucian Bute s-a aşezat pe vcanapea şi, īn timp ce īi studiam degetele subţiri şi graţioase, de pianist, am purces la conversaţie.

“Prin clasa a V-a eram cam bătăuş“

- Īn copilărie, te-ai īntors vreodată acasă bătut?
- Da, sigur. Prin clasele a V-a, a VI-a, eram un pic cam bătăuş. Īmi plăcea să controlez ceea ce se īntīm*pla īn jurul meu. Unul dintre colegi a īncercat să preia el controlul şi l-am bătut puţin. După aceea a venit cu fratele lui mai mare care mi-a umflat ochiul şi mi-a lăsat un semn pe care īl mai am şi acum, aici, pe faţă.

- Asta te-a influenţat īn alegerea pe care ai făcut-o mai tīrziu?
- Nu, deloc. Boxul a apărut mult mai tīrziu īn viaţa mea. Mie nici nu-mi plăcea, nu eram pasionat de asta, nu mă uitam la televizor la box. Preferam fotbalul.

- Şi, totuşi, ce a produs această schimbare crucială īn viaţa ta?
- Aveam un coleg de şcoală care practica boxul şi care mi-a zis īntr-o zi să merg cu el la sală. Eram mic şi slab, aveam 14 ani, 46 kg, nici nu-ţi poţi imagina… Sala era īn comuna unde m-am născut, Pechea, de fapt, era o fostă sală de clasă. Doi saci de box, o oglindă mică, un ring, fără duş, fără alte utilităţi. Mi-a plăcut ce am văzut acolo, mi-a plăcut ce făceau băieţii şi aşa am īnceput să vin şi eu la antrenamente. La īnceput, īnsă, antrenorul nici nu m-a băgat īn seamă. Era şi un tip foarte mare, care, văzīndu-mă după o săptămīnă că mă tot duceam, m-a īntrebat “Măi, băiatule, tu vrei să faci box?”. Am zis da, am īnceput şi, din acel moment, nu am mai renunţat. Peste doar 3-4 luni, am participat la Campionatul Naţional de Juniori de la Bucureşti şi am obţinut medalia de argint, ceea ce, pentru mine, un băiat de 15 ani, a īnsemnat o performanţă extraordinară. După numai 4 luni de zile nici nu ştiam bine ce īnseamnă asta. Am fost foarte fericit cīnd am primit diploma şi medalia. Au fost şi primii bani pe care i-am cīştigat.

“Mama a īncercat să mă facă să renunţ”

- Părinţii au fost de acord să practici acest sport destul de dureros?
- Am avut dintotdeauna o legătură foarte strīnsă cu părinţii mei, oameni cu credinţă īn Dumnezeu. Fiind singurul lor băiat (mai am patru surori), sīnt răsfăţatul familiei. Mama n-a fost de acord să fac box. A īncercat pe toate căile să mă facă să renunţ. De cīte ori veneam lovit, īmi spunea: “Gata, mīine nu te mai duci!” Pīnă la urmă, a īnţeles şi m-a sprijinit. Dar e foarte stresată, săraca. După fiecare meci trebuie s-o asigur că sīnt bine.

- Povesteşte-ne o zi din viaţa ta, īn cantonament sau īn afara cantonamentului.
- Cantonamentul īnseamnă două luni de pregătire īnaintea unui meci, şase zile pe săptămīnă. Intru īn sală dimineaţa, la 6, īncep cu antrenamentul fizic plus forţă, merg acasă, mă odihnesc puţin, mănīnc ceva, iar la două mă īntorc la sală, să lucrez cu celălalt antrenor, Stephane Larouche – tehnică şi tactică, timp de alte două ore. Dacă simt nevoia să mă relaxez, ies cu prietenii să mănīnc ceva, sau la un film, ori citesc, ori mă uit la televizor. La ora 21.00 sīnt deja īn pat, pentru că dimineaţa o iau de la capăt.

- Nu ai foarte multe libertăţi īn timpul cantonamentului!
- E un program foarte strict şi mi-l respect pentru că ştiu ce īnseamnă, acolo, pe ring. Dacă nu eşti pregătit īntr-un fel extraordinar, se poate nărui totul īntr-o clipă şi nu vreau asta. Am ajuns aici, am făcut foarte multe sacrificii, nu regret absolut nimic, īmi place ceea ce fac şi mă rog la Dumnezeu să mă ţină sănătos īncă 4-5 ani, să pot rămīne acolo unde am ajuns.

- Mai faci excese cīnd nu te pregăteşti pentru meci?
- Da. Mănīnc, mai beau un şpriţ, mai pierd şi nopţile, mai stau pīnă la 3 dimineaţa īntr-un club. Mă ajută să mă deconectez, să mai văd şi altceva, īmi īncarc bateriile. După aceea mă īntorc la antrenament cu o poftă mai mare de muncă. Tocmai pentru că nu sīntem roboţi şi avem nevoie de aceste momente.

“Doamne, ce fac eu aici, singur?”

- Vorbeşti foarte bine franceza. A venit de la sine sau ai avut un meditator special?
- A fost destul de greu pentru mine, la īnceput, mai ales că, īn 2003, cīnd am plecat eu pentru prima dată la Montreal, aveam doar 23 de ani, era prima mea ieşire din ţară, nu cunoşteam pe nimeni acolo. Nu vorbeam franceza deloc, ştiam foarte puţină engleză. Īmi amintesc că am ajuns la Montreal şi era luna decembrie, -20 de grade, eram singur, cu două bagaje, nu cunoşteam pe nimeni, nu ştiam īncotro s-o iau, nu ştiam nici franceza… M-a aşteptat Cristi Gănescu, m-a dus īn apartamentul pe care mi-l īnchiriaseră cei de la Intersport, aproape de sală.
M-am văzut acolo şi mă tot īntrebam “Doamne, ce fac eu aici, singur?”. Uşor-uşor, īnsă, am īnceput să mă acomodez, mergeam la antrenament zilnic. Nu aveam maşină şi mergeam pe jos pīnă la sală, prin zăpadă. Ştiam, īnsă, pentru ce m-am dus acolo, ştiam ce-mi doresc şi *mi-am zis că trebuie să merg mai departe. După primul meu meci, a venit un jurnalist din Canada să facă un interviu cu mine, īn franceză. Mă uitam la el şi īi făceam semne antrenorului: “Spune tu!”. Atunci m-am decis să mă īnscriu la un curs intensiv de limba franceză, vreme de 6 luni, la Universitatea din Montreal. Mergeam de două ori pe zi la antrenamente, iar seara – la curs, patru ore de franceză zilnic. Era foarte obositor, īnsă ştiam că acolo e viitorul meu şi trebuie să le vorbesc limba. M-am obişnuit, īnsă, uşor, la sală auzeam numai franceza şi īncet-īncet, am īnceput să vorbesc fluent. Acum nu mai am probleme cu franceza, aşa că am īnceput să iau lecţii de engleză, cu atīt mai mult cu cīt meciurile mele sīnt transmise pe HBO. Īnainte de toate, īnsă, o fac pentru mine şi nu neapărat pentru televiziunea americană.

De ce U2?

- Cīt la sută din statutul tău de astăzi se datorează puterii televiziunii americane, respectiv a HBO-ului, de a face show?
- Eu mi-am construit cariera şi ceea ce sīnt astăzi, la Montreal. Ultimele mele trei meciuri au fost difuzate de televiziunea americană şi asta m-a ajutat să pătrund pe piaţa americană. Acum, toată lumea ştie că e un romān din Canada acolo. Toate privirile sīnt aţintite asupra mea şi asupra centurii mele. Sīnt foarte bucuros că am pătruns pe piaţa americană, pentru că acolo se īntīmplă totul: celebritate, bani şi aşa mai departe. Dacă am ajuns la nivelul ăsta, vreau să merg şi mai departe, să boxez īn ringurile din Las Vegas, să fac meciuri mari.

- Īnainte de fiecare meci al tău, se cīntă piesa formaţiei U2, “Where The Streets Have No Name”. De ce?
- Este melodia care mă inspiră. E o istorie mai lungă. Cīnd am ajuns īn Canada, nici nu şti*am de U2. Īntr-o zi, antrenorul meu, Stéphane Larouche m-a luat la concertul acestei trupe. A fost impresionant să văd 20.000 de oameni cīntīnd cu ei şi scandīndu-le numele.

- Te-ai gīndit că va veni şi ziua cīnd 20.000 de oameni vor scanda numele tău?
- Nici vorbă, eram la īnceput. Dar acum mă bucur că am ajuns la un asemenea nivel. Emoţia mea e mare cīnd trec prin mulţimea de oameni, īndreptīndu-mă spre ring. Cīnd īncepe meciul, īmi trece.

“Īmi place ăla micu’… Tom Cruise”

- Vorbind de preferinţe, ce cărţi citeşti, ce actori de film īţi plac?
- Citesc cărţile lui Paolo Coelho. Īmi plac George Clooney şi ăla micu’… care a jucat īn “Misiune imposibilă”… Tom Cruise.

- Hai să vorbim şi despre stilul Lucian Bute. Te văd foarte des īn costum. E un exerciţiu de pedanterie sau aşa eşti tu?
- Aşa sīnt eu. De cīnd am īnceput acest sport, de cīnd am īnceput să particip la competiţii internaţionale, să ies din ţară, mi-a plăcut tot timpul să fiu elegant. Şi īn ziua de azi am rămas la fel.

- Crezi că eleganţa presupune doar costum?
- Nu neapărat. Nu. Caracterul şi omul īn sine dau nota de eleganţă. Nu haina īl face pe om, ci felul īn care te comporţi, īn care vorbeşti. O haină poţi să o ai, īnsă felul īn care alegi să te reprezinţi este mult mai important.

- Ai un stilist care să te sfătuiască?
- Nu, īmi aleg singur lucrurile care cred că mi se potrivesc. Mă uit īn reviste, la televizor şi fur foarte mult. Ceea ce-mi place, īmi cumpăr. Īmi place mult să merg la shopping, mă relaxează. Cand sunt obosit, nervos, supărat, mă duc şi-mi cumpăr un pantalon, un tricou, ceva… Ajung acasă, īn faţa oglinzii, şi probez, şi mă bucur. Mai mult ca femeile! Stau ore īn şir la shopping, dar nu-mi place shopping-ul cu femeile (rīde). Am cīteva magazine īn care merg de fiecare dată, iar după ce ajung acasă, īncep să asortez hainele īn faţa oglinzii. Fac parada modei singur. Dacă m-ar vedea cineva, cu siguranţă ar zice că am luat-o razna de la atīţia pumni.

- Ai anumite branduri care nu lipsesc niciodată din lista ta de cumpărături?
- Da, sīnt fan Dolce&Gabbana, multe dintre hainele mele poartă semnătura lor. Īnsă asta nu īnseamnă că toate hainele mele trebuie să fie de firmă. Pot să-mi iau o cămaşă no name, dar care să mi se potrivească.

- Cum stai la categoria ceasuri?
- Īmi plac foarte mult, dar nu mai mult decīt hainele, recunosc. Prefer mărcile Hublot, Rolex, Chopard, Franck Muller…am cel puţin 10 ceasuri.

Va urma...
Orbete is offline  Top
Reply With Quote
Old 06-10-2010, 05:24 AM   #21
Orbete
Contender
ESB Senior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 679
vCash: 500
Default Re: eROU - Boxul Romānesc/Romanian Boxing - eROU

...Continuarea


“Noi sīntem prea obişnuiţi pe repede īnainte”

- Cum vezi diferenţele sociale dintre Canada şi Romānia: oamenii, viaţa, ritmul?
- Canada ar trebui să stea pe loc cel puţin vreo 20 de ani pentru ca Romānia să ajungă la nivelul ei. Noi sīntem mult prea obişnuiţi pe repede īnainte, acolo lumea e mult mai relaxată, există un mers firesc al lucrurilor. Lumea e mai bună acolo. Sufleteşte, chiar. Văd asta cīnd ies pe stradă şi mă recunoaşte cineva. Mă felicită şi īmi strīnge mīna. Atīt. La noi, oamenii sīnt mult mai agresivi, aproape că impun persoanelor publice un anumit comportament: să dai autograf şi să faci poză oricīnd, oriunde, oricum, chiar şi cīnd eşti la masă, cu mīncarea īn gură. Nu pot să spun că nu mă bucură, că nu mă flatează, dar sīnt anumite momente īn care aceste situaţii ar putea fi evitate. La Montreal aceste lucruri nu se īntīmplă.

- Totuşi, cīnd eşti acolo, simţi că-ţi lipseşte ceva, īn mod fundamental, din Romānia?
- Am cercul meu de prieteni acolo, iar dacă ne e dor de Romānia, găsim şi restaurante, şi magazine, şi distracţie romānească. Mi-e dor, īnsă, de familie, de cei dragi. Asta nu se poate compensa. Dar cīnd plec, mă gīndesc: plec pentru două luni şi jumătate, apoi mă īntorc. Singur mă īncurajez că am un lucru de făcut şi trebuie să-l fac, īncerc să nu mă las copleşit de dor. Rămīn romān īn cele din urmă şi probabil că mă voi īntoarce aici, īnsă nimic nu este sigur, nu avem de unde să ştim ce ne rezervă viitorul. Acum urmează să aplic pentru cetăţenia canadiană. Aţa mă trage acasă pentru ca sīnt romān, dar nu ştiu cum vor evolua lucrurile.

- Te-ar tenta ca, după retragerea din box, să pui bazele unei afaceri?
- Cu toţii ne gīndim că, dacă ai resursele necesare, e bine să-ţi pui bazele unei afaceri care să-ţi asigure un trai lipsit de griji. Fac box de aproape 20 de ani, aşa că dacă aş iniţia ceva, probabil că ar fi īntr-o zonă legată de sport.

“Frumuseţea e trecătoare”

- Cum ai convinge o femeie că un meci de box e mai interesant decīt o cină romantică?
- Sīnt lucruri diferite. E frumos să ieşi cu iubita la o cină romantică. Un meci de box, īnsă, e un lucru care trebuie să placă unei femei. Şi asta chiar se īntīmplă. Jumătate din spectatorii din sală sīnt femei…Mulţi vin pentru spectacol. Doar 10% īnţeleg cu adevărat despre ce e vorba acolo.

- Ce apreciezi la o femeie?
- Cred că frumuseţea nu contează foarte mult. Mă interesează mai mult interiorul, caracterul, simplitatea, bunul simţ. Frumuseţea e trecătoare. Te căsătoreşti, faci copii, te mai īngraşi, nu mai eşti fotomodel. Din dialog şi respect se construieşte o căsnicie frumoasă.

- Ai timp să te gīndeşti la īnsurătoare?
- Nu e o problemă de timp. Poate, peste o lună, īntīlnesc femeia potrivită şi, peste două luni, gata, o duc la altar.

- Va fi o romāncă sau o canadiancă?
- Inima şi sentimentele nu ţin de naţionalitate.

“Nu-mi place să ies īn faţă”

- Eşti un om foarte discret. E felul tău natural de a fi sau e o calitate pe care ai dobīndit-o prin natura meseriei?
- Nu mi-a plăcut niciodată să ies īn faţă. Cred că educaţia m-a făcut să fiu aşa, şi e cumva de īnţeles. Experienţa de viaţă o acumulezi īn timp şi faci diferenţa īntre ceea ce e bine şi ceea ce e rău. Cu toţii greşim, dar de cele mai multe ori īncerc să iau deciziile bune, eu pentru mine, fără să implic pe altcineva, fără să mă las influenţat, dar şi fără să mă bat cu pumnii īn piept.

- Ai accepta să fii imaginea unui brand? Ţi s-a propus?
- Da, sīnt imaginea unui lanţ de restaurante din Montreal, 52 de restaurante sportive, īn care se transmit şi meciurile mele. Totodată, sīnt şi imaginea unui brand de maşini, Aquila, cu care am semnat un contract pentru doi ani. Mai am cīteva proiecte şi aici īn Romānia, dar, deocamdată, nu este nimic definitivat.

“Cel mai inteligent cīştigă”

- Mă uit la mīinile tale mici, cu degete lungi şi subţiri, de pianist, şi nu pot īnţelege cum poţi administra cu ele acele lovituri aiuritoare…
- Boxul e o artă īn care nu contează muşchii ci ceea ce faci. Cel mai inteligent cīştigă. Trebuie să-ţi simţi adversarul, să prevezi fiecare mişcare a lui.

- Cum poţi să rezişti īn ring 11 sau chiar 12 runde?
- Dacă eşti un simplu sac de box, nu rezişti. E vorba de un efort fizic susţinut, de strategie şi multă luciditate. Dacă poţi să controlezi meciul, e foarte uşor să duci lupta pīnă la capăt.

- Care a fost cel mai greu meci din cariera ta de pīnă acum?
- Primul meci cu Andrade, din punct de vedere tactic. Pentru că nu are o tactică, e un buldozer, un om foarte agresiv, venea din toate părţile, schimba garda. Nu aveai cum să-l intuieşti. Nu are o strategie, e un īncasator.

- Cīt de mult te pot influenţa stratageme ce ţin de limbajul trupului? Un zīmbet te poate deturna?
- Aceste lucruri se īntīmplă foarte des. Sīnt cazuri īn care poţi să-i fi aplicat o lovitură cumplită, iar el să-ţi zīmbească. Acest lucru s-a īntīmplat la ultimul meci cu Miranda. Īţi zīmbesc ironic, īţi fac cu ochiul, sīnt bravade sau reguli ale jocului de care trebuie să fii conştient. Cu toţii le folosim mai devreme sau mai tīrziu.

Codul secret: “Orgasm!”

- La meciul cu Miranda, părinţii tăi au fost prezenţi īn sală.
- Au zburat pentru prima oară cu avionul peste Ocean.

- Ce ţi-au adus de acasă?
- Cīte o sticlă de vin de la Pechea. Doar asta le-am cerut. Dar după meci, mama mi-a făcut toate bunătăţile cu care mă obişnuieşte acasă.

- Cum a reacţionat mama ta la meciul cu Miranda?
- L-a “văzut” cu spatele. N-a putut să se uite.

- Ce īnseamnă “orgasm” īn codul tău secret?
- Antrenorul meu, Stéphane, mi-a spus că, atunci cīnd īmi voi face adversarul KO, pentru prima oară, prin upercut la bărbie, voi simţi o plăcere vecină cu orgasmul. Cīnd strigă “orgasm” īn timpul unui meci, ştiu că am de expediat un upercut de stīnga īn barbă.

- Cu Miranda, ai avut orgasm?
- Da, cīnd l-am văzut īntins pe jos, am simţit ceva asemănător!

- Ce se aude īn legătură cu viitorul tău meci, despre care premierul Boc promitea că se va ţine īn Romānia?
- Aş veni cu mare drag să boxez īn Romānia dar, deocamdată, promisiunile au rămas doar simple promisiuni.

Odată īncheiat “rechizitoriul” am ieşit cu toţii la o şedinţă foto. Lucian Bute şi-a decapotat maşina, a dat drumul la nişte hip-hop, şi-a pus ochelarii de soare şi a pozat răbdător, galant şi prietenos, ca un manechin profesionist.

Interviu realizat de Ana Maria Tatu şi Gabriela Hurezean
Orbete is offline  Top
Reply With Quote
Old 06-14-2010, 08:02 PM   #22
damiann
Guest
 
Posts: n/a
vCash:
Default Re: eROU - Boxul Romānesc/Romanian Boxing - eROU

Bute face minunii in ring.
Da cineva trebuie sa i explica citeva lucruri despre preferentele alui Tom Cruise...
 Top
Reply With Quote
Old 08-09-2010, 04:12 PM   #23
Dece Bal
Belt holder
ESB Addict
 
Join Date: Mar 2010
Location: Deees-truuuc-tiooon!!!
Posts: 1,775
vCash: 75
Default Re: eROU - Boxul Romānesc/Romanian Boxing - eROU

Se zvoneste ca Viorel Simion s-ar lupta cu Patrick Hyland spre sfarsitul anului.

[Only registered and activated users can see links. ]

[Only registered and activated users can see links. ]

Imi place de Simion. Nu are putere, dar da tot ce are sa faca spectacol; loveste mult din toate unghiurile... voi ce parere aveti?
Dece Bal is offline  Top
Reply With Quote
Old 02-21-2012, 12:08 PM   #24
Dece Bal
Belt holder
ESB Addict
 
Join Date: Mar 2010
Location: Deees-truuuc-tiooon!!!
Posts: 1,775
vCash: 75
Default Re: eROU - Boxul Romānesc/Romanian Boxing - eROU

A mai auzit cineva ceva nou de Diaconu sau de Jo Jo Dan?
Dece Bal is offline  Top
Reply With Quote
Old 02-21-2012, 12:20 PM   #25
s.i.mustata
Contender
ESB Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: ro
Posts: 693
vCash: 75
Default Re: eROU - Boxul Romānesc/Romanian Boxing - eROU

Quote:
Originally Posted by Dece Bal View Post
A mai auzit cineva ceva nou de Diaconu sau de Jo Jo Dan?
[Only registered and activated users can see links. ]
s.i.mustata is offline  Top
Reply With Quote
Old 02-21-2012, 12:52 PM   #26
BeastsideBoxing
"The Thrill" Gavril
East Side VIP
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 11,191
vCash: 75
Default Re: eROU - Romanian Boxing - eROU

Eu am citit undeva ca Diaconu a semnat cu rivali celor de la Interbox si anume GYM si parca spunea ceva de genul ca se va axa pe versinuea WBA.
BeastsideBoxing is offline  Top
Reply With Quote
Old 02-21-2012, 01:04 PM   #27
Dece Bal
Belt holder
ESB Addict
 
Join Date: Mar 2010
Location: Deees-truuuc-tiooon!!!
Posts: 1,775
vCash: 75
Default Re: eROU - Romanian Boxing - eROU

Quote:
Originally Posted by s.i.mustata View Post
[Only registered and activated users can see links. ]


Quote:
Originally Posted by BeastsideBoxing View Post
Eu am citit undeva ca Diaconu a semnat cu rivali celor de la Interbox si anume GYM si parca spunea ceva de genul ca se va axa pe versinuea WBA.
:
Dece Bal is offline  Top
Reply With Quote
Old 04-26-2012, 08:03 AM   #28
Dece Bal
Belt holder
ESB Addict
 
Join Date: Mar 2010
Location: Deees-truuuc-tiooon!!!
Posts: 1,775
vCash: 75
Default Re: eROU - Romanian Boxing - eROU

Has Diaconu retired? It's been a year now... he's no longer young either...
Dece Bal is offline  Top
Reply With Quote
Old 05-02-2012, 02:58 PM   #29
MyName
Simon Adebisi
ESB Senior Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Em City
Posts: 871
vCash: 7331
Default Re: eROU - Romanian Boxing - eROU

Last I heard of him(in october) he said he signed with Yvon Michel and that he will fight 3 fights for them before seeing what he will do in the future.He also said he'd go for a different belt than the WBC(WBA I believe).

Have't heard anything since.
MyName is offline  Top
Reply With Quote
Old 05-14-2012, 02:30 PM   #30
Livershot09
Journeyman
ESB Jr Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 268
vCash: 75
Default Re: eROU - Romanian Boxing - eROU

Quote:
Originally Posted by Dece Bal View Post
Has Diaconu retired? It's been a year now... he's no longer young either...
[Only registered and activated users can see links. ]

Quote:
By Dave Spencer

After compiling a 27-3 career record in an eleven year career, former Olympian and world champion Adrian “The Shark” Diaconu has announced his retirement and is ready to hang up the gloves. Diaconu won the WBC light-heavyweight belt in 2008 in his native Romania on an emotionally charged night against an undefeated Chris Henry in front of the Country’s President at ringside and an ailing father in hospital. Diaconu would eventually lose his world title to fellow Montrealer Jean Pascal; the first time a world championship between two Canadians was ever contested on Canadian soil.

Typically stoic on the outside, Diaconu was always a pleasure to talk to and would serve as the ying to Jean Pascal’s flamboyant yang. “I don’t want to talk about boxing, I want to do boxing,” Diaconu once told FightNews. “I want to show people real boxing and real quality boxing. It’s not my style to talk, for me, talk is cheap. I want things to happen, not to talk about it.”

As world champion, Diaconu was finally able to step out from fellow Romanian and world champions Leonard Dorin and Lucian Bute shadows. In fact Diaconu’s 12 round war with Henry was the most nervous Lucian Bute has ever been seen around a boxing ring. “When I’m in the ring, everything is in my control, here all I could do was watch,” a tuxedo-clad Bute told FightNews at the time.

Pascal and current world champion Chad Dawson were the only people to defeat Diaconu inside the ring. Blessed with ferocious power, Diaconu was the only fighter to put iron-chinned South African Andre Thysse to the canvas, “I think he knocked me into the third round,” Thysse told FightNews at the time of the first round knockdown.

An avid fisherman, FightNews wishes The Shark all the best in his retirement.
Livershot09 is offline  Top
Reply With Quote
Reply

Boxing News 24 Forum > Boxing > European Boxing Forum

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:22 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
Boxing News 24 Forum 2015