***The Official Golota Express! Bowe-Golota II - 19 years ago today***

Discussion in 'World Boxing Forum' started by Rumsfeld, Jun 18, 2007.

1. andyZOR

andyZOR Obsessed with Boxing banned

17,049
    2
    Feb 28, 2007
    This content is protected

2. Hoax976

Hoax976 Boxing Addict Full Member

4,419
    1
    Sep 23, 2004
    Mariola looks kinda sexy in this picture.

3. lomzyniak89

lomzyniak89 Member Full Member

142
    1
    May 16, 2007
    does anyone know who is the guy in golota corner that looks like lighting struck him?

4. kaptnK

kaptnK Active Member Full Member

506
    1
    Jan 25, 2007
    yea, Golota has a pretty wife. :good

5. Stinky gloves

Stinky gloves Obsessed with Boxing Full Member

17,255
    14
    May 31, 2007
    I bet that Joecool :smoke

6. joecool

joecool Active Member Full Member

627
    0
    Oct 2, 2004
    Another NA champ - Hasim Rahman (NABF champion) is not considered, because he is not King fighter and all know Bob Arum will not let fight King's figher.

Fight is gonna be this year at the end of November.

7. EL MARIANO

EL MARIANO Member Full Member

160
    0
    Sep 20, 2007
    " Najadłam się strachu w pierwszej rundzie i nawet przez chwilę żałowałam, że tu przyjechałam - mówiła po walce żona Gołoty. Strachu najedli się wszyscy, bo Polak o mało nie dał się znokautować już w 1. starciu.

I co najważniejsze, na kolejne walki ochotę ma też sam bokser, który po wyjściu z szatni chętnie pozował do zdjęć z kibicami i rozmawiał z dziennikarzami.

To było długie sześć rund dla pana kibiców.

Andrzej Gołota: A wygrałem w szóstej rundzie? Możliwe...

Nie udało się jednak „dokończyć” McBride’a.

Przepraszam. Tak ułożyła się walka (śmiech).

Nie było chyba kiedy złapać oddechu, bo tempo tej walki było zabójcze.

Tak? Było szybkie? Nie wiem, nie zauważyłem.

Jak ocenia pan pierwszą rundę?

Myślałem, że McBride będzie wolniejszy. Tymczasem okazał się szybszy, niż sądziłem. Na szczęście później opanowałem sytuację.

Trochę się pan jednak zachwiał.

Chyba nie. A może tylko nogi mi się zachwiały (śmiech)? Nie pamiętam.

Gdyby Don King pozwolił panu walczyć dzisiaj z Peterem...

Chciałem się z nim bić o pas WBC. Przecież i tak się przygotowywałem do walki. Różnica jest tylko w szybkości. Siła została taka sama.

Ale i tak wygrał pan dzisiaj pas.

To raczej pół pasa. Taki półpasiec (śmiech)... '' nice sense of humor :yep

8. EL MARIANO

160
    0
    Sep 20, 2007
    " To był najlepszy Gołota jakiego kiedykolwiek widziałem - mówił po walce Andrzeja Gołoty z Kevinem McBridem jeden z przedstawicieli federacji WBC. I nawet jeśli sporo przesadził, to można powiedzieć, że po zwycięstwie z Irlandczykiem Polak "wrócił do gry" w dobrym stylu.

Zakończyłem karierę Tysona i Gołotę też odeślę na emeryturę - odgrażał się przed walką z Polakiem Kevin McBride. Po porażce sam musi się jednak zastanowić nad sensem dalszego boksowania.(...)

- To zupełnie nowy Andrzej Gołota - powtarzał przed walką niemal bez przerwy Don King. Słynny "Dziadek" pewnie sam do końca nie wierzył w swoje słowa, ale doskonale zdawał sobie sprawę, że tylko Gołota może uratować galę w Madison Square Garden.

- Gołota był niesamowity. Wyglądał jak facet, który ma 20 czy 25 lat. To gość, który pokazał, że może i chce wrócić. Polska może być dumna z Gołoty - wydzierał się na konferencji prasowej Don King i już obiecywał kolejne walki. - Przecież niewiele zabrakło, a walczyłby dzisiaj z Peterem o pas. Czy zasługuje na piątą szansę walki o tytuł mistrza świata? Oczywiście. On zasługuje na wszystko co najlepsze - stwierdził King. "Dziadek" czuje, że na Gołocie może jeszcze sporo zarobić. "
    ZA BARDZO ICH PONIOSłO :lol:

9. H .

H . Boxing Junkie banned

12,826
    2
    Jan 20, 2007
  10. EL MARIANO

160
    0
    Sep 20, 2007
    Golota The Greatest Magician Ever

People Love Him And Hate Him But Still Want To See Him:happy

11. joecool

joecool Active Member Full Member

627
    0
    Oct 2, 2004
    Golota might fight next in Poland with Adamek on the undercard at the end of November. Then they both will fight at MSG at the undercard of Tito-Rjj PPV. Adamek will fight Steve Cunnigham for IBF tittle.

12. diamondDave

diamondDave Boxing Addict Full Member

3,264
    11
    Jul 21, 2004
    SOMEBODY PLEASE hook me up with a DVD of the Golota-McBride fight? I will be happy to pay some money for it...I am also interested in the whole undercard as well if you can get it.

PM if you can help!

13. free law

free law New Member Full Member

8
    0
    Oct 7, 2007
    "I don't know why I like him so much, I just know he was one of the first guys I worked with as a sparring partner - said Jameel McCline about Andrew Golota - and he wasn't very nice to me back then, not that he wasn't nice to me, he just wasn't very polite to anybody.
    But over the years, man, even though he's stillnot really polite to anybody, over the years we kinda bonded.
    I's strange. I only see him in press conferences, at fights, and sometimes gyms, but it's the strangest thing, we have a crazy relationship, man. But I love him to death. I don't know why [laughs].
    You know what I think? I think he's a great, great, GREAT fighter who had some misfortunes in his career. That's probably why I admire and like him so much. I love the kid. I really do.

Perhaps it could not be stated any better, what Andrew Golota means to many people."

14. dario123

dario123 New Member Full Member

38
    0
    Jun 6, 2005
  15. andyZOR

andyZOR Obsessed with Boxing banned

17,049
    2
    Feb 28, 2007
    Im uploading the whole fight. If you want it tell me. All rounds, Post fight talk, Polish language. Everything. Walk ins, intros, everything.