***The Official Golota Express! Bowe-Golota II - 19 years ago today***

Discussion in 'World Boxing Forum' started by Rumsfeld, Jun 18, 2007.

1. Hoax976

Hoax976 Boxing Addict Full Member

4,419
    1
    Sep 23, 2004

THings will pick up once we find out the fight is definitely 100% on with Mollo, or whoever else.

The Express needs CONFIRMATION, as well as some updates.

GO GOLOTA

2. EL MARIANO

EL MARIANO Member Full Member

160
    0
    Sep 20, 2007
    " Dajcie mi Gołotę. Pokonam go, a później zdobędę mistrzowski pas – wydzierał się po walce z Arturem Binkowskim Mike Mollo. Życzenie Amerykanina szybko się spełniło. Zmierzy się z Polakiem już 19 stycznia w Madison Square Garden.

Gołota to już zgrana karta. Kiedyś był najlepszy, ale przegapił swoją szansę – opowiadał Mollo kilkanaście dni temu. Teraz zmienił zdanie.

PRZEGLĄD SPORTOWY: Gołota jest wciąż jednym z najlepszych bokserów wagi ciężkiej?MIKE MOLLO: Jest silny, wielki i bardzo doświadczony. W dobrej formie ciągle może pokonać każdego na świecie. Ale ja nie jestem każdy (śmiech). Szanuję go, ale na pewno się nie boję.

Czyli Gołota będzie groźny?
    Z pewnością będzie niebezpieczny, ale spokojnie.

Pierwsza runda. Tuż po gongu Mike Mollo rusza do ataku i kończy walkę z Gołotą jak Lamon Brewster. Taki jest plan?
    To najprostsze. Trafić go parę razy już na początku i skonczyć jak Brewster. Ale Gołota wie, że tak bym chciał, więc coś wymyśli, żeby nie być sztywnym na początku walki. Lecz jeśli go trafię i zranię, to zrobię wszystko, żeby go wykończyć jak najszybciej. Czytałem też, że mam słabą kondycję, co jest szansą Gołoty. No to zobaczymy.(...)

Dla Gołoty to może być ostatnia walka w karierze.
    Jeśli przegra to tak. Z drugiej strony, on jest niezniszczalny. Na emeryturę wysyłali go: Lewis, Tyson i Brewster, a on i tak wraca. I teraz jest chyba bliżej mistrzostwa świata niż tamci. "

3. Rumsfeld

Rumsfeld Moderator Staff Member

49,396
    15,428
    Jul 19, 2004
    Brief translation please?

:smoke

4. lzolnier

lzolnier Boxing Junkie Full Member

11,524
    34
    Jan 20, 2007

That is the worst attempt at translation I have ever seen. It's almost incoherent. Almost as if a dumb machine made a literal translation, with no concern for Polish grammar. It makes Ziggy's translation of McGirt's instructions to Adamek, against Dawson, look accurate.:nut

5. JETSKI

JETSKI Boxing Junkie Full Member

14,758
    38
    Aug 26, 2004
    Never get anything out of those Poltran.com translations. And they also use the word "BEGUILE". Whats up with that? I don't even know how to use that word in english!

Anyone get anything out of that translation?

:nut

(((((((((((((((((((((GO GOLOTA)))))))))))))))))))))))

This content is protected

6. H .

H . Boxing Junkie banned

12,826
    2
    Jan 20, 2007

7. lzolnier

lzolnier Boxing Junkie Full Member

11,524
    34
    Jan 20, 2007
    If Golota wants to become a defensive genius and avoid early round heart attacks, maybe he should hook up with Floyd Mayweather Sr. Can you imagine that obnoxious (but very talented) ***** training and improving Golota's defense? Haha, would you still remain a Golotaholic?

8. Rumsfeld

Rumsfeld Moderator Staff Member

49,396
    15,428
    Jul 19, 2004
    It may be too late to teach an old dog new tricks.

:smoke

9. Hoax976

Hoax976 Boxing Addict Full Member

4,419
    1
    Sep 23, 2004

He looks like a cross between Medusa, The Predator and Flava Flav on crack.

:hat

10. JETSKI

14,758
    38
    Aug 26, 2004
    :rofl Exactly what I was thinking. Major communication breakdown. But i'd love to see Golota nail May Sr. in the balls for not speaking correct broken english...Polish style!

:D

11. kaptnK

kaptnK Active Member Full Member

506
    1
    Jan 25, 2007
    I don't think that would be a very good pair. :rofl

Golota would get pissed off at the way the guy talks and KO him. Then floyd junior would come into the ring to stand up for his babbling dad, and Golota would give him a free flight over to antarctica by way of the brutal straight right he would recieve to the face as he tries to pot shot Golota, and then Golota for that would become even more of a hero by taking care of 2 of the most annoying voices in boxing and go down into the boxing hall of fame as an ATG :yep

:happy:happy:happy:happy:happy:happy

ENDRIU!!!!!!!!

12. EL MARIANO

EL MARIANO Member Full Member

160
    0
    Sep 20, 2007
    " Przemek Garczarczyk: - Kiedy po raz pierwszy poznałeś Mike’a?
    Sam Colonna: Sam Colonna: Znałem go od dziecka, wychował się pięć minut od mojego domu. Nasze rodziny pochodzą z Sycylii, a my Sycylijczycy zawsze trzymamy się razem. Jego wujek jest jednym z moich najlepszych przyjaciół, a Mike i ja naprawdę się lubimy.

PG: - Andrzej Gołota powiedział po jednym z treningów, pół żartem, pół serio, że ty zawsze będziesz cenił bardziej wasze sycylijskie więzy krwi z Mollo, niż to, że jesteś jego trenerem...
    SC: SC: Typowe poczucie humoru Andrzeja. Głupoty. Prowadziłem Mike’a Mollo w początkowej fazie kariery, a potem, kiedy sam nie wiedział czego chce, odsunąłem się od jego treningów. Jeździł do trenerów na Florydę, później był przez dłuższy czas w Kalifornii – zawsze coś mu się nie podobało, nie mógł znaleźć wspólnego języka z ludźmi z narożnika. Przed rokiem się ustatkował, a do walki z McBride przygotowywał się z moimi trenerami, pomagałem mu znaleźć odpowiednich sparingpartnerów. Podobnie było przed walką z Arturem Binkowskim.

PG: - Co skłoniło cię byś rozpocząć z nim w 2000 roku zawodowe treningi?
    SC: SC: Znałem go od dziecka, później jako niezłego chicagowskiego amatora. Rozbijał się na ulicach , więc wujek przysłał go do mnie do Windy City Gym, żeby się chłopak wyszalał. Zawsze miał w sobie mnóstwo energii, miał mocny cios z obu rąk. Chciał być jak Rocky Marciano.

PG: - A miał szanse?
    SC: SC: Nie, bo Rocky miał szczekę z betonu, a Mike ma szczękę z papieru. Jak walczył z DaVarrylem Williamsonem, to powiedziałem dziennikarzom, że obaj nie potrafią przyjąć ciosu i wygra ten, który pierwszy trafi. Pierwszy trafił DaVarryl i było po Mollo. Na treningach kładli go w Windy City bokserzy walczący o dwie kategorie niżej, z półciężkiej. Znam Mike’a, jak chyba żadnego z pięściarzy poza Gołotą. Na dodatek jego obecnym trenerem jest facet, którego... ja trenowałem, Mike „The Fly” Garcia.

PG: - Czego Gołota powinien sie bać?
    SC: SC: Pierwszych trzech rund, lewego sierpowego i skracania dystansu. Mollo walczy jak wściekły, przestraszony pies. Musi atakować, bo to jedyne co podpowiada mu strach. Mike w ringu to 100 procent instynktu, nawet nie słucham tego jak bardzo się „rozwinął taktycznie” - to bajki. Jak zda sobie sprawę, że minęło 9 minut, a Gołota ciągle stoi i ciągle go bije, to nie będzie wiedział co zrobić, będzie po walce. Ten pojedynek nie potrwa dłużej niż 7-8 rund, tutaj punktowi nie będą potrzebni. Albo przez nokaut wygra Gołota, albo Mollo.

PG: - W 1996 roku zapytałem Lou Duvę, który miał w stajni „Main Events” zarówno Andrzeja jak Davida Tuę, czy kiedykolwiek ustawił ich na wspólny sparing. Lou powiedział, że nigdy tego nie zrobi, bo Gołota by wybił lewym prostym Davidowi na zawsze boks z głowy. Nie porównuję Tuy do Mollo, bo to inna skala, ale walczą podobnie.
    SC: SC: Dziesięć lat temu postawiłby dom, samochód i wszystko co mam na to, że Gołota wygra z Mollo. Jakbym przegrał, mógłbym żyć w kartonie pod mostem. Ale to było 10 lat temu. To inny Gołota, po kontuzjach, mający 40 lat na karku. Ja sam nie wiem, dlaczego Andrzej nie ma sloganu reklamowego: „Zobaczcie jak walę po łbie waszych pięściarzy mając do pomocy tylko jedną rękę! Jednoręki bokser wygrywa z dwuręcznymi!”. To by się super sprzedało. Bo taka jest prawda – w porównaniu do dawnego Andrzeja, on walczy jedną w pełni zdrową ręką.

PG: - Ale i tak będziesz mu kazał mu kontrolować sytuację lewym prostym, walczyć spokojnie...
    SC: SC... właśnie, że nie! Jak Andrzej wróci z nart w Kolorado, to czekać będzie już na niego trzech sparingpartnerów mających naśladować Mollo. Zadaniem Andrzeja będzie się nimi bić od pierwszej sekundy pierwszej rundy. Bić się i trafiać.

PG: - Takim sposobem dajesz Mollo szansę na trafienie Andrzeja jednym ze swoich, jak sam przyznajesz silnych ciosów z obu rąk, niwelujesz przewagę techniczną Gołoty. Trener Mollo na pewno marzy o tym, że takiego Gołotę zobaczy 19 stycznia w Madison Square Garden!
    SC: SC: A na co mam czekać? Że Andrzej znowu mnie nie będzie słuchał, tak jak było z McBride? Jeśli będzie się od początku walki bił z Mollo, to ma szansę przetrzymać te swoje dwie pierwsze, zawsze kryzysowe rundy, a przy okazji trafić Mike’a. Co będzie dalej jestem spokojny. Jak stanie na ringu i pozwoli się bez walki trafiać, to walka szybko się skończy. Powiedzmy szczerze - gdyby w ostatniej walce z McBride miał w pierwszych 120 sekundach za rywala kogoś, kto zamiast bić jeden cios czy dwa uderzy kombinacją czterech-pięciu, to byłoby po Andrzeju w pierwszej rundzie. Próbowałem przez lata wszystkiego, by go rozgrzać, rozkręcić w szatni do walki od pierwszych sekund. Jeszcze mi się to nie udało. Chyba, że spróbuję tego, co proponuje żona Andrzeja, Mariola – dam w mu w szatni sparingpartnera. Nikt nie pracuje na treningach lepiej i ciężej niż Andrzej. Dam ci przykład. Trenujemy miesiąc, a kiedy w Chicago były mistrzostwa świata i kiedy niektóre walki Polaków zaczynały się o drugiej, czasami nie mogłem rozpoczynać treningów jak zwykle o 11 przed południem, bo Andrzej by nie zdążył ich zobaczyć. Każdy inny zawodnik, wiedząc, że walkę ma dopiero w styczniu powiedziałby: „OK, ten dzień odpuszczamy”. Nie Gołota. Chciał trenować w tych dniach o 5 rano czyli musiał wstać godzinę wcześniej. Umówiliśmy się, że będę gotowy na szóstą. Jak przyjechałem o 5.55 rano, on już stał przed drzwiami sali. Andrzej to treningowa bestia. Najwyższy czas żeby był bestią kiedy włączą się światła reflektorów. "

Great Interview :bbb

13. JETSKI

14,758
    38
    Aug 26, 2004
    You can't do this to us!!!:fire Tell us its a great interview & not even give us a damn clue as to what was said. We all don't read Polish around here, ya know.

14. Loufatski

Loufatski Boxing Junkie banned

9,960
    6
    Jul 31, 2004
    LOL, priceless!

15. Loufatski

Loufatski Boxing Junkie banned

9,960
    6
    Jul 31, 2004
    ... and that he has a paper chin