***The Official Golota Express! Bowe-Golota II - 19 years ago today***

Discussion in 'World Boxing Forum' started by Rumsfeld, Jun 18, 2007.

1. andyZOR

andyZOR Obsessed with Boxing banned

17,049
    2
    Feb 28, 2007
    Gołota jeszcze w tym roku powalczy o mistrzostwo? 2007-06-20 10:44
    Gołota jeszcze w tym roku powalczy o mistrzostwo? Według trenera Andrzeja Gołoty, Polak mógłby w tym roku walczyć z mistrzem świata federacji WBA Rusłanem Czagajewem. "Ale najpierw Andrew musi zmierzyć się z kimś pokroju Batesa, którego ostatnio pokonał" - mówi Dziennikowi Buddy McGirt. Według trenera Andrzeja Gołoty, Polak mógłby w tym roku walczyć z mistrzem świata federacji WBA Rusłanem Czagajewem. "Ale najpierw Andrew musi zmierzyć się z kimś pokroju Batesa, którego ostatnio pokonał" - mówi Dziennikowi Buddy McGirt. Gołota poleciał tymczasem na narty do Kolorado. Kiedy odpocznie, rozpocznie przygotowania do kolejnego pojedynku, który już w sierpniu ma się odbyć we Wrocławiu.

Z kim? "Nazwiska dzisiaj nie podam, ale tym razem Andrzej chce walczyć z rywalem silniejszym niż ten, którego miał ostatnio" - mówi menedżer Polaka Ziggy Rozalski. "A potem tak, jak powiedział Don King, zmierzyć się o mistrzostwo świata" - dodaje.

Dwa tygodnie temu Gołota znokautował w Katowicach Jeremy'ego "Bestię” Batesa. Polak był szczęśliwy. Wzruszył się tym, jak przyjęli go kibice. Długo skandowali: "Dziękujemy, dziękujemy". Potem odśpiewali mu: "Sto lat". Już po walce, kiedy wyszedł z szatni, rozdał setki autografów.

Na ten pojedynek nie przyleciał ze Stanów trener Polaka, Buddy McGirt. Został na Florydzie, gdzie przygotowuje Lamona Brewstera do walki o pas mistrza świata IBF w wadze ciężkiej z Władymirem Kliczko. "Uznaliśmy, że Andrzej doskonale poradzi sobie trenując przez te kilka dni z Andrzejem Gmitrukiem i Ireneuszem Przywarą. I mieliśmy rację" - tłumaczył Rozalski.

"Jestem zadowolony z tego zwycięstwa, bo wiem, że Andrew ciężko trenował, wiem jak na nie zapracował. Najważniejsze, że znowu jest w formie" - mówi McGirt. Czy Gołota znowu może być wielki i znowu może powalczyć z kimś z czołówki? "Teraz najważniejsze jest to, by wrócił do ringu najszybciej, jak to możliwe. To jest to, czego Andrew potrzebuje najbardziej. Musi walczyć, utrzymywać się w formie" - twierdzi McGirt. Według trenera Andrzeja Gołoty, Polak mógłby w tym roku walczyć z mistrzem świata federacji WBA Rusłanem Czagajewem. "Ale najpierw Andrew musi zmierzyć się z kimś pokroju Batesa, którego ostatnio pokonał" - mówi Dziennikowi Buddy McGirt. Gołota poleciał tymczasem na narty do Kolorado. Kiedy odpocznie, rozpocznie przygotowania do kolejnego pojedynku, który już w sierpniu ma się odbyć we Wrocławiu.

Z kim? "Nazwiska dzisiaj nie podam, ale tym razem Andrzej chce walczyć z rywalem silniejszym niż ten, którego miał ostatnio" - mówi menedżer Polaka Ziggy Rozalski. "A potem tak, jak powiedział Don King, zmierzyć się o mistrzostwo świata" - dodaje.

Dwa tygodnie temu Gołota znokautował w Katowicach Jeremy'ego "Bestię” Batesa. Polak był szczęśliwy. Wzruszył się tym, jak przyjęli go kibice. Długo skandowali: "Dziękujemy, dziękujemy". Potem odśpiewali mu: "Sto lat". Już po walce, kiedy wyszedł z szatni, rozdał setki autografów.

Na ten pojedynek nie przyleciał ze Stanów trener Polaka, Buddy McGirt. Został na Florydzie, gdzie przygotowuje Lamona Brewstera do walki o pas mistrza świata IBF w wadze ciężkiej z Władymirem Kliczko. "Uznaliśmy, że Andrzej doskonale poradzi sobie trenując przez te kilka dni z Andrzejem Gmitrukiem i Ireneuszem Przywarą. I mieliśmy rację" - tłumaczył Rozalski.

"Jestem zadowolony z tego zwycięstwa, bo wiem, że Andrew ciężko trenował, wiem jak na nie zapracował. Najważniejsze, że znowu jest w formie" - mówi McGirt. Czy Gołota znowu może być wielki i znowu może powalczyć z kimś z czołówki? "Teraz najważniejsze jest to, by wrócił do ringu najszybciej, jak to możliwe. To jest to, czego Andrew potrzebuje najbardziej. Musi walczyć, utrzymywać się w formie" - twierdzi McGirt.

"Nie wiem, czy Andrzej będzie boksował w tej samej gali, co Tomek Adamek (który ma walczyć ze Stevem Cunninghamem - zwycięzcą w walce z Krzysztofem Włodarczykiem o mistrzostwo świata IBF w wadze junior ciękiej). Pracujemy nad tym pojedynkiem. Mogę powiedzieć, że King nie ma nic przeciwko temu, by Andrzej znowu przyleciał do Polski" - mówi DZIENNIKOWI Rozalski.

McGirt uważa, że na razie rywalem Gołoty nie powinien być bokser z czołówki. "Jeszcze nie tym razem. Najlepiej, żeby to był bokser podobny klasą do Batesa. A po tej walce Andrew będzie gotowy do pojedynku o najwyższe cele. Czyli do walki o mistrzostwo świata albo pojedynku z kimś z pierwszej dziesiątki rankingów wagi ciężkiej. Andrew nie boksował od dwóch lat o taką stawkę, ale to nie jest problem. Według mnie mógłby śmiało powalczyć z tym gościem, który ostatnio pokonał tego olbrzymiego Wałujewa. O! Z Rusłanem Czagajewem" - przypomniał sobie McGirt.

Według Rozalskiego Gołota będzie gotowy do walki o mistrzostwo świata jeszcze w tym roku. Ten pomysł bardzo podoba się Kingowi. Wielki promotor, który ostatni pojedynek Polaka oglądał na żywo w katowickim Spodku, zapowiedział, że Andzrej Gołota zasługuje na jeszcze jedną walkę o tytuł.

"Nie wiem, czy Andrzej będzie boksował w tej samej gali, co Tomek Adamek (który ma walczyć ze Stevem Cunninghamem - zwycięzcą w walce z Krzysztofem Włodarczykiem o mistrzostwo świata IBF w wadze junior ciękiej). Pracujemy nad tym pojedynkiem. Mogę powiedzieć, że King nie ma nic przeciwko temu, by Andrzej znowu przyleciał do Polski" - mówi DZIENNIKOWI Rozalski.

McGirt uważa, że na razie rywalem Gołoty nie powinien być bokser z czołówki. "Jeszcze nie tym razem. Najlepiej, żeby to był bokser podobny klasą do Batesa. A po tej walce Andrew będzie gotowy do pojedynku o najwyższe cele. Czyli do walki o mistrzostwo świata albo pojedynku z kimś z pierwszej dziesiątki rankingów wagi ciężkiej. Andrew nie boksował od dwóch lat o taką stawkę, ale to nie jest problem. Według mnie mógłby śmiało powalczyć z tym gościem, który ostatnio pokonał tego olbrzymiego Wałujewa. O! Z Rusłanem Czagajewem" - przypomniał sobie McGirt.

Według Rozalskiego Gołota będzie gotowy do walki o mistrzostwo świata jeszcze w tym roku. Ten pomysł bardzo podoba się Kingowi. Wielki promotor, który ostatni pojedynek Polaka oglądał na żywo w katowickim Spodku, zapowiedział, że Andzrej Gołota zasługuje na jeszcze jedną walkę o tytuł.

Gołota poleciał tymczasem na narty do Kolorado. Kiedy odpocznie, rozpocznie przygotowania do kolejnego pojedynku, który już w sierpniu ma się odbyć we Wrocławiu.

"Jestem zadowolony z tego zwycięstwa, bo wiem, że Andrew ciężko trenował, wiem jak na nie zapracował. Najważniejsze, że znowu jest w formie" - mówi McGirt. Czy Gołota znowu może być wielki i znowu może powalczyć z kimś z czołówki? "Teraz najważniejsze jest to, by wrócił do ringu najszybciej, jak to możliwe. To jest to, czego Andrew potrzebuje najbardziej. Musi walczyć, utrzymywać się w formie" - twierdzi McGirt.

2. macp

macp Member Full Member

128
    0
    Feb 4, 2006
    oh ya? i concur! lol

3. andyZOR

17,049
    2
    Feb 28, 2007
    lol

4. Hoax976

Hoax976 Boxing Addict Full Member

4,419
    1
    Sep 23, 2004

Uuhh...yeah, me too.

Now what the **** did the article say?

:D

5. andyZOR

17,049
    2
    Feb 28, 2007
    Basically it says that he might get a future title shot v Chagaev WBA. It says Golota needs to go toe to toe with another opponent after the Bates fight (take that rust off) Hes fighting in Wroclaw in the summer or so....... and he might even get a title shot THIS year.

6. Heavyrighthand

Heavyrighthand Obsessed with Boxing Full Member

16,149
    1,044
    Jan 29, 2005
    Fully agree.

They'd better play it safe and let Golota have one more tomato can, or at least, one C level opponent, before putting him in there with someone who can expose his ring rust and lack of full confidence.

Vinnie Maddelone is the level they need to be looking at, next. Then, if Golota does well and gets in some rounds and wins in grand fashion, then look into someone like TOS or Monte Barrett.

My point is, we've (they've) waited too long for this latest Golota campaign to blow it by being too impatient.

This content is protected

7. andyZOR

17,049
    2
    Feb 28, 2007
    Golota needs to wake up and stop coming out to stupid Eminem music and those ugly ass trunks. > _ >

8. marcin1786

marcin1786 Member Full Member

490
    0
    Aug 23, 2004
  9. Bubba

Bubba Boxing’s not as popular as it used to be, right? Full Member

2,414
    326
    Jul 19, 2004
    Why doesn't Golota come out to the Polish national anthem like before?!

10. andyZOR

17,049
    2
    Feb 28, 2007
    Good question.

11. oblate

oblate Active Member Full Member

808
    0
    Sep 16, 2004
    cause hes a ghetto jigga.

12. diamondDave

diamondDave Boxing Addict Full Member

3,264
    11
    Jul 21, 2004
    Eminem isn't that bad...especially compared to the Usher music he came out to in the Brewster fight.

13. andyZOR

17,049
    2
    Feb 28, 2007
    Some Eminem songs are OK. But that Lose Yourself and that stupid Ursher song suck. He needs to come out to a bad ass song. Like this one:

[yt]dv1wj01sE1c&mode=related&search=[/yt]

14. JETSKI

JETSKI Boxing Junkie Full Member

14,758
    38
    Aug 26, 2004
    :rofl :rofl :rofl I had to pick myself off the floor after reading that one!!!

Anyway, I just got an email from Scoop Malinowski. Seems like he's now writing for Boxingconfidential.com (instead of Boxinginsider.com) & he told me to watch the site, because he completed an interview with Golota that will make it onto the site real soon.

http://boxingconfidential.com/

15. Rumsfeld

Rumsfeld Moderator Staff Member

49,519
    15,938
    Jul 19, 2004