......"The Polish Freight Boxing Ekspres"......

Discussion in 'World Boxing Forum' started by PACZ, Jun 23, 2007.

1. JETSKI

JETSKI Boxing Junkie Full Member

14,758
    38
    Aug 26, 2004
    I was thinking the same thing, about him being markerable, because of his Americanization.

And he's no wigger...he's Pawel "The New Raging Bull" Wolak.

Future Champion!:!:

2. PolishPummler

PolishPummler Obsessed with Boxing banned

19,752
    4
    Oct 15, 2005
    Don't forget about Super G this Friday!!!!

3. pioterbezkitu

pioterbezkitu Juan Manuel Marquez Full Member

1,787
    1
    Dec 22, 2006
  4. PolishPummler

19,752
    4
    Oct 15, 2005
    Nope never even seen Zegan fight but i know he on the decline badly.

Binkowski is very entertaining!

5. pioterbezkitu

pioterbezkitu Juan Manuel Marquez Full Member

1,787
    1
    Dec 22, 2006
    Zegan lost his dynamite in the ring, he fights old.

6. andyZOR

andyZOR Obsessed with Boxing banned

17,049
    2
    Feb 28, 2007
    Zegan is a great boxer. World Class imo. But this loss with this Mexican really tarnished him at being a world class fighter. But still, doesn't mean im not a fan. Maciej Zegan for the ****ing win.

7. PACZ

PACZ Czarnina-Sippin []ing Fan Full Member

1,046
    0
    Jan 27, 2006
    Friday! Damn, The Fights Keep Comin'!

8. PolishPummler

19,752
    4
    Oct 15, 2005
    :yep :thumbsup :happy

9. JonJon

JonJon New Member Full Member

42
    0
    Dec 13, 2004
    Does anyone know if the undercard for the Oct. 13 fight ( with Binkowski and Zegan) will be broadcasted by HBO?

10. andyZOR

andyZOR Obsessed with Boxing banned

17,049
    2
    Feb 28, 2007
    Im making a Proksa video! :D

11. PolishPummler

19,752
    4
    Oct 15, 2005
    The card is on Showtime and i have no idea if they will show the undercard.

12. PolishPummler

19,752
    4
    Oct 15, 2005
    Kostecki will face another BUM on the Holy vs Iggy undercard in Russia.

13. PACZ

PACZ Czarnina-Sippin []ing Fan Full Member

1,046
    0
    Jan 27, 2006
    When Will Proksa Fight In The U.s. Again? He Needs A Few Chicago Fights.

14. EL MARIANO

EL MARIANO Member Full Member

160
    0
    Sep 20, 2007
    " Tomasz Adamek jest pełen nadziei, że jego kariera znów nabierze rozmachu, w czym ma pomóc styczniowa walka w USA.

Wygląda na to, że jeżeli polski bokser zawodowy marzy o mistrzowskich pasach i wielkich pieniądzach, to musi być skazany na ekscentrycznego Dona Kinga. Tak jest z Andrzejem Gołotą, i tak może być z Tomaszem Adamkiem. Gdy tylko ich drogi z tym promotorem się rozchodziły, przestawali się liczyć na bokserskiej giełdzie. Szczególnie boleśnie przekonał się o tym Adamek, były mistrz świata WBC wagi półciężkiej, który nie tylko stracił prestiżowy tytuł, ale i jego kariera uległa zahamowaniu.

- Niedawno pojawiła się informacja, że wypowiadasz umowę promotorską grupie „12Rounds”, a konkretnie z Bogusławem Bagsikiem. I już pojawia się atrakcyjna propozycja walki w USA o mistrzostwo świata. Przypadek?

- To nie jest przypadek. To efekt moich rozmów podczas pobytu w USA z różnymi ludźmi. Doszliśmy do wniosku, że trzeba współpracy spróbować jeszcze raz.

- Mówisz o współpracy z Donem Kingiem, którego podałeś do sądu, oraz z Ziggym Rozalskim, z którym się podobno pokłóciłeś.

- To wszystko zostało wyolbrzymione, między innymi przez dziennikarzy, a ja nigdy nie „spaliłem za sobą mostów”. Przyznaję jednak, że popełniłem sporo błędów, bo byłem głodny walk, sukcesów, chciałem zarabiać pieniądze; i czasami słuchałem niewłaściwych ludzi.

- Już po przegranej walce Krzysztofa Włodarczyka ze Steve’em Cunninghamem mówiło się, że spotkasz się z Amerykaninem w następnym pojedynku, jednak i ty, i ludzie z twojego obozu zaprzeczaliście. Teraz ma dojść do tego pojedynku.

- Kilka miesięcy temu były inne okoliczności, inni ludzie i inne plany. Teraz są inne. Ja bardzo chciałem tego pojedynku, ale wtedy to były tylko życzenia. Poznałem Cunninghama w maju tego roku w Wiśle, jak przygotowywałem się do pierwszego pojedynku w junior ciężkiej z Pinedą. To fajny chłopak. Wiem też, czego mogę się po nim spodziewać pod względem bokserskim. Nie ma silnego ciosu, ale jest szybki i zwinny, nie powinien mnie jednak niczym zaskoczyć.

- Walka 19 stycznia w Nowym Jorku jest już pewna?

- W boksie nic nie jest pewne. Czekam aż skończą pracę prawnicy i wyląduje na stole kontrakt dla mnie na tę walkę. Była mowa o takim projekcie podczas mojego niedawnego pobytu w USA, ale bez konkretów. Skoro teraz Don King poinformował o tym w jednym z portali, to wierzę, że do kontraktu jest bardzo blisko. To będzie dla mnie wielka szansa, a moja kariera znów może nabrać rozmachu.

- Wcześniej, 24 listopada, będziesz walczyć we Wrocławiu?

- Jest pomysł takiej gali, bo chce tego Polsat, ale decyzja, czy się odbędzie, zapadnie pod koniec tego tygodnia.

- Trenujesz już?

- Na razie tylko u siebie w domu. Pracuję nad wytrzymałością i siłą, Jeżeli jednak będzie już pewne, że dojdzie do walk we Wrocławiu i w USA, to od przyszłego tygodnia biorę się ostro do pracy bokserskiej z Andrzejem Gmitrukiem.

- Podobno chciałbyś trenować przez kilka tygodni w USA, a Gmitruk nie za bardzo pali się do wyjazdu za ocean.

- Będzie musiał się zdecydować. Ja wierzę, że mnie nie zostawi, bo bardzo chcę z nim pracować. "

15. JETSKI

JETSKI Boxing Junkie Full Member

14,758
    38
    Aug 26, 2004
    Can someone please give us a quick run down of what was dicussed here???