......"The Polish Freight Boxing Ekspres"......

Discussion in 'World Boxing Forum' started by PACZ, Jun 23, 2007.

1. qwertyz

qwertyz Ready to rumble Full Member

1,272
    1
    Dec 12, 2008
    Have you tried sop~ ? As far I remember you were able to watch all boxing events in Polsat by this program, people do broadcast sport events from Poland, but I have no sure if it's legal :D If you are interested, you may PM me I'll try to help you, cuz I know how it's going, cuz I read how to handle :p

2. andyZOR

andyZOR Obsessed with Boxing banned

17,049
    2
    Feb 28, 2007
    What program is showing this?

Polsat Sport?

3. Wiesiek

Wiesiek Well-Known Member Full Member

2,454
    0
    Mar 2, 2009
    Check this out its still possible that adamek might face Johnson , cuz vernon forrest has withdrawn from the September 1st Card

Adwokat Adamka zdradza kulisy
    Tomasz Adamek
    Tomasz Adamek /AFP

1 godz. 1 minuta temu

- Bernard Hopkins to kłamca. Można to napisać, dokładnie tak jak powiedziałem, bez żadnego owijania w bawełnę - mówi adwokat Patrick English, główny animator tego co dzieje się w "Main Events", firmie promocyjnej polskiego mistrza świata IBF Tomasza Adamka (37-1, 25 KO).

English opowiada o kulisach negocjacji z Glenem Johnsonem, Roy'em Jonesem jr. i szansach na walkę Adamek - Włodarczyk. Adwokat zdradza też powody, dla których na 99 procent już w najbliższą środę 13 maja podpisany zostanie kontrakt na walkę Adamka z Mattem Godfrey'em (18-1, 10 KO). "Góral" nie zmierzy się zatem z żadną z amerykańskich sław, a z bokserem sklasyfikowanym na 10. miejscu na świecie w rankingu magazynu "Ring".

Patrick "Pat" English, postać związana z polskim zawodowym boksem w Stanach Zjednoczonych od ponad 20 lat. W "Main Events" był odpowiedzialny za kontrakty na walki Andrzeja Gołoty z Riddickiem Bowe. English odegrał także główną rolę w przejściu Adamka z promotorskiej stajni Dona Kinga do "Main Events".
    czytaj dalej

- Zacznijmy od Bernarda Hopkinsa, który podczas telewizyjnego programu w ESPN powiedział, że "Main Events" odrzuciło ofertę walki z nim wartą 1,2 mln dolarów tylko po to, by Tomek walczył teraz za mniej niż 200 tysięcy "zielonych". Jak z 500 tysięcy za walkę z Hopkinsem, o których wszyscy wiemy, zrobiło się teraz 1,2 mln?

Patrick English: Też chciałbym to wiedzieć. Jedno wiem na pewno: Bernard Hopkins to kłamca. Można to napisać, dokładnie tak jak powiedziałem, bez żadnego owijania w bawełnę. Nigdy nie mieliśmy na stole propozycji walki z Tomkiem Adamkiem za 1,2 miliona. Nigdy. Jedyna jaką usłyszeliśmy, to opisywane już wielokrotnie 500 tysięcy dolarów, co było ofertą śmieszną. Opiszę ci dokładnie jak powstała ta liczba. Ta suma padła po raz pierwszy podczas kolacji zorganizowanej przez "Golden Boy Promotions" przed walką Pacquiao - Hatton. Przy dużym stole siedział m.in. znany dziennikarz ESPN Dan Rafael. Kiedy usłyszał o tej sumie od Hopkinsa zdębiał i od razu do mnie zadzwonił, aby zapytać czy to prawda. Ja też zdębiałem, mówiąc, że pierwszy raz o tym słyszę. Rafael postanowił zbadać sprawę u szefa "Golden Boy Promotions" Richarda Schaeffera myśląc, że może to kwestia nieporozumienia pomiędzy "Katem" i Richardem. Niczego takiego jednak nie było. Widziałem e-mail, w którym Schaeffer zaprzecza, że kiedykolwiek taka propozycja została złożona "Main Events". Gdyby była, przygotowywalibyśmy się teraz do walki z Bernardem, a nie Godfrey'em.

- Godfrey jest potwierdzony na 100 procent? Z moich informacji wynika, że telewizja Showtime będzie potrzebowała wypełnić wieczór 1 sierpnia, bo z walki zrezygnował typowany na tę datę Vernon Forrest. Może tym razem szefowie stacji zgodzą się zapłacić więcej za walkę Adamka z Glenem Johnsonem?

- Dokładnie z tego powodu czekamy jeszcze z podpisaniem kontraktu z promotorami Godfrey'a. Mamy uścisk ręki, ale kontraktu jeszcze nie. Showtime dokładnie nad tym samym się teraz zastanawia. Wszystko rozstrzygnie się 13 maja.

- Z punktu widzenia marketingowego, nie ma lepszej walki niż pojedynek Adamek - Roy Jones jr. Miałeś porozumienie z Johnem Wirtem, promotorem Roy'a. On sam też się palił do tej walki. Dlaczego jej nie będzie?

- Krótka wersja: Roy jest na czarnej liście i to nie tylko stacji HBO. Przynajmniej na razie jest to bokserska persona non grata i nikt nie chce pokazywać jego walk. Nie tylko z Adamkiem - z kimkolwiek. Nie chodzi tu nawet o pieniądze.

- Raczej nie, skoro HBO nie miało problemu wydać 3,2 miliona na powtórkę walki Tarver - Dawson, o której wszyscy wiedzieli jak się skończy, a nie chcieli zapłacić milion mniej na walkę Jones - Adamek.

- Ja też tego nie rozumiem, ale takie są prawa tych co płacą. Dlatego, nie wiem czy Showtime wstawi nas na transmisję 1 sierpnia z Johnsonem, bo trzeba będzie wydać więcej pieniędzy, a tych stacje w USA mają coraz mniej.

- Co dalej z karierą Polaka? Bo dla przeciętnego kibica, choć to niekoniecznie prawda, Godfrey to krok wstecz...

- Zrobiliśmy wszystko co możemy, ale jedno jest pewne - Tomek musi walczyć. Jesienią możemy mieć walkę o zjednoczenie tytułów z Ola Afolabim, mistrzem WBO, którego już teraz braliśmy pod uwagę. Jednak trudno walczyć z kimś, kto nie może wjechać do USA bo ma problemy wizowe. Walka z nim o zjednoczenie pasów byłaby dobra, bo automatycznie Tomek nie miałby obowiązku starcia ze Stevem Cuninghamem w obronie pasa IBF. Nie ma co narzekać, bo tę walkę wszyscy chcą zobaczyć. Rozmawiałem też z ludźmi związanymi z Giacobo Fragomenim i Krzysztofem Włodarczykiem, którzy za kilka dni będą walczyć o tytuł WBC w Rzymie. Z menedżerem Włocha mam dobry kontakt, bo mieszka w New Jersey. Powiedział, że jeśli jego podopieczny wygra, możemy zrobić walkę. Ludzie Krzyśka nie są tacy chętni, bo wszyscy wiedzą jak ta walka by się skończyła. Jesteśmy w kontakcie, ale za bardzo na walkę Adamek - Włodarczyk nie liczę. Oczywiście i Polak i Włoch interesują nas tylko, jeśli będą mieli tytuł WBC. Najważniejsze by Tomek walczył i wygrywał. Reszta ułoży się sama.

Z Patrickiem Englishem rozmawiał Przemek Garczarczyk

źródło informacji: ASInfo/INTERIA.PL

4. andyZOR

17,049
    2
    Feb 28, 2007
    yea Polsat Sport is gonna broadcast

[url]http://media2.pl/media/51028-warsaw-open-i-diablo-w-polsat-sport.html[/url]

5. andyZOR

17,049
    2
    Feb 28, 2007
    [url]http://www.se.pl/sport/boks/po-walce-sie-upije_96949.html[/url]

HA!

6. pirlo

pirlo Active Member Full Member

1,301
    0
    Jul 14, 2007
    Also Polsat.

7. qwertyz

1,272
    1
    Dec 12, 2008
    Hopkins to PEDAŁ jebany ;D translation : Hopkins is a bad man, :p

8. TommyV

TommyV Loyal Member banned

32,127
    41
    Nov 2, 2007
    Wlodarcyzk TKO11. :smoke

9. andyZOR

17,049
    2
    Feb 28, 2007
    Ahhh, someone who knows, what their talking about!

:smoke

10. PolishPummler

PolishPummler Obsessed with Boxing banned

19,752
    4
    Oct 15, 2005
    Hopkins is going on record and lying because he is going to pursue Froch and probably give him more money.

He is now claiming he offered Adamek 1.2 mill to simply save face before he goes after Carl...a easier fight and one in which his clinching tactics will work perfect.

11. PolishPummler

PolishPummler Obsessed with Boxing banned

19,752
    4
    Oct 15, 2005
  12. andyZOR

17,049
    2
    Feb 28, 2007
    [url]http://www.youtube.com/watch?v=NrQ1JFPO8DA[/url]
    LOL

^ this is our future CW champ

Remember that **** :lol:

13. andyZOR

17,049
    2
    Feb 28, 2007
    [url]http://www.youtube.com/watch?v=8lE_ZLrLQLA[/url]

[url]http://www.boxenet.it/gallery.asp?Folder=20090513+Conferenza+Stampa+Fragomeni&Area=Eventi&imgCount=0[/url]

14. andyZOR

17,049
    2
    Feb 28, 2007
    Już tylko cztery dni zostały do pojedynku Krzysztofa Włodarczyka z Giacobbe Fragomenim. Zaraz po przylocie naszego rodaka do Włoszech okazało się, że część jego bagaży zaginęła. By tego było mało w hotelu w którym pojawił się Włodarczyk, pojawiły się problemy z wolnymi pokojami a co ważniejsze, w hotelowym menu nie ma potraw którymi miał raczyć się Włodarczyk.

"Na razie nic się nie zgadza, bowiem na lotnisku zaginęły niektóre bagaże, w hotelu wywiązała się kłótnie o pokoje, a na dodatek okazało się, że nie ma jedzenia, które miało być w menu" - powiedział Polskiej Agencji Prasowej menedżer Włodarczyka Andrzej Wasilewski.

Na chwilę obecną, Włosi wygrywają lekką przewagą punktową. Z niecierpliwością czekamy na kolejne rundy!

Transmisję z walki przeprowadzi Polsat oraz Polsat Sport! Początek relacji Sobota godz. 23:00!

15. qwertyz

1,272
    1
    Dec 12, 2008
    Adamek about Wlodarczyk-Fragomeni fight, source : bokser.org

"Strasznie życzyłem Krzyśkowi wygranej, żeby sobie chłopak zarobił, miał pas. Ale łapałem się za głowę patrząc jak walczy. Po co pchał się do zwarcia z kimś, kto nic innego niż walczenie w zwarciu nie umie mając przewagę wzrostu i zasięgu ramion?"- retorycznie pytał "Góral"- "Do tego wyglądał na wykończonego fizycznie gdzies w połowie walki, a przecież bił się, z jak my to nazywamy, "męczennikiem"- takim, co chce ciebie słabymi, ale w miarę częstymi ciosami zamęczyć. Fragomeni jest prosty do rozgryzienia- szybkie dwa lewe proste, zmiana pozycji, on chce skrócic dystans, bo nic innego nie umie, walisz go prawą i koniec. Temu Gladiatorowi dałbym może pożyć na ringu z pięć rund- wolny, bez ciosu. Nie wiem dlaczego Krzysiek walczył tak samo jak on, nie jestem jego trenerem. Przegapił szansę na tytuł, może potrzebuje jakiejś zmiany, tak jak ja potrzebowałem po walce z Briggsem? Ale to nie moja sprawa...”

hard to do not agree... Do you think he was prepared well, cuz I don't think so, his stamina was very weak... maybe changing date of the fight is the reason of bad preparation, I wish to see the revenge, but in Poland or any neutral field, also without Ian John-Lewis among the ropes.

Na dystans makarona :( Krzysiu why :/ pozdro greetings,